HB-Systemen

ABUS KRANEN HB-SYSTEMEN

Het HB-systeem is een van de succesvolste ideeën op het gebied van hijs- en transporttechniek. Het systeem combineert de kwaliteiten van een stationair hijswerktuig met de mobiliteit van een loopkraan – en dat ook nog eens voordelig.

Monorailbaan

De monorailbaan ESB van ABUS is gespecialiseerd in het ter plaatse hijsen en het lineaire transport van het ene naar het andere punt. Door de uitbreiding met bochtstukken beweegt het hijswerktuig naar wens door de hele hal. Zo kunnen werkplekken met elkaar worden verbonden of kunnen machines worden verplaatst.

Dubbelrailbaan

Bij de dubbelrailbaan van ABUS worden twee kraanbanen parallel opgehangen. Daartussen is het hijswerktuig aangebracht. Daardoor wordt de last beter verdeeld en wordt de halconstructie minder belast. Daarnaast zijn grotere ophangafstanden mogelijk.

Enkelligger hangbaan EHB

De hangbaan met enkele ligger EHB van ABUS is de ‘lichtste oplossing’ voor het overkoepelende materiaaltransport in hallen. Door de eenvoudige opbouw met twee rails en een kraanligger is de EHB zeer licht en kan deze probleemloos handmatig worden verplaatst. Bovendien is deze kraan geschikt voor installatie in hallen met lichte constructie en lager draagvermogen.

Enkelligger hangbaan EHB-X

Wanneer de bouwhoogte van de EHB niet voldoende is, is de EHB-X het antwoord. Bij deze hangbaan met enkele ligger hangt de kraanligger niet onder, maar tussen de kraanbanen. Zo heeft de volledige kraan slechts de hoogte van een enkel profiel. Dit zorgt voor een aanzienlijk hogere hijshoogte, waardoor bijvoorbeeld ook over hoge machines op het transporttraject kan worden gehesen.

Dubbelligger hangbaan ZHB

De hangbaan met dubbele ligger ZHB is onze oplossing voor het overkoepelende transport van zware lasten. Bovendien blinkt de ZHB uit door lange kraanliggers. De kettingtakel van ABUS is ook hier tussen de kraanliggers geplaatst, wat een hoge haakstand betekent.

Dubbelligger hangbaan ZHB-X

Wanneer de bouwhoogte van de ZHB niet voldoende is, is de ZHB-X het antwoord. Bij deze hangbaan met dubbele ligger hangen de kraanliggers niet onder, maar tussen de kraanbanen. Zo heeft de volledige kraan slechts de hoogte van een enkel profiel. Dit zorgt voor een aanzienlijk hogere hijshoogte, waardoor bijvoorbeeld ook over hoge machines op het transporttraject kan worden gehesen.

Dubbelligger hangbaan ZHB-3

De hangbaan met dubbele ligger ZHB-3 laat zien hoe grenzen kunnen worden overwonnen: deze hangbaan met dubbele ligger wordt onder drie kraanbanen gehangen. Daardoor zijn extreem lange kraanliggers mogelijk, waarmee de volledige hal kan worden afgedekt.

Enkelligger hangbaan EHB-I

De hangbaan met enkele ligger EHB-I van ABUS is een goede oplossing voor het overkoepelende materiaaltransport in hallen, wanneer de spoormaat niet groter is dan met het EHB-profiel te overspannen is. De lichte kraanligger bestaat uit een hol profiel en kan in verbinding met de twee eronder hangende loopwerken direct op deze kraanbaan van gewalste profielen verplaatst worden.

Dubbelligger hangbaan ZHB-I

De hangbaan met dubbele ligger ZHB-I is onze oplossing voor het overkoepelende transport van zware lasten. Bovendien blinkt de ZHB-I uit door lange kraanliggers. De kraan rijdt direct op een kraanbaan van gewalste profielen. De kettingtakel van ABUS is ook hier tussen de kraanliggers geplaatst, wat een hoge haakstand betekent.

interesse in onze andere abus kranen?

Rolbruggen

Loopkranen van ABUS hijsen lasten tot 120 ton en zijn daarmee de ideale oplossing voor zeer zware goederen en grote reikwijdtes.

Zwenkkranen

Met een uitgebreid assortiment van zwenkkranen biedt ABUS bijzonder flexibele en voordelige oplossingen voor de materiaalstroom rondom de werkplek.

Lichte portaalkranen

De lichte portaalkraan van ABUS is een voordelige oplossing wanneer lasten niet op één plek maar op regelmatig wisselende werkplekken moeten worden gehesen.

Interesse?