Hoisting Equipment, we lift your business

Sinds 1976 zijn wij bij Hoisting Equipment een toonaangevende specialist in rolbruggen, zwenkkranen en HB-systemen. Bij ons draait alles om kwaliteit, teamwork en verantwoordelijkheid. Onze bedrijfscultuur is gebouwd op deze waarden en we streven er elke dag naar om het beste te bieden.

 

In 2006 behaalden we met trots het VCA-certificaat; een checklist voor aannemers waar veiligheid, gezondheid én het milieu centraal staat. Waarom? Omdat veiligheid bij ons altijd op nummer één staat. Door constante training, het gebruik van de nieuwste technologieën en het strikt volgen van de VCA-richtlijnen, zorgen we ervoor dat zowel jij als onze medewerkers beschermd zijn. In april 2024 behaalden we het VCA**-certificaat.

 

2134

KLANTEN

48 JAAR

ERVARING

30

MEDEWERKERS

3872

ROLBRUGGEN

721

ZWENKKRANEN

Onze waarden

Kwaliteit

Bij Hoisting Equipment staat kwaliteit centraal in alles wat we doen. Voortdurende innovatie en aandacht voor detail zorgen ervoor dat onze hef- en hijsapparatuur voldoet aan de hoogste normen in de industrie. Onze klanten kunnen vertrouwen op duurzame, betrouwbare oplossingen die hun verwachtingen overtreffen.

Hoisting Equipment - Kwaliteit
Hoisting Equipment Collegialiteit

Collegialiteit

Collegialiteit is verweven in ons DNA. Bij Hoisting Equipment streven we ernaar om een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich goed in zijn vel voelt. Dit versterkt niet alleen ons teamgevoel, maar draagt ook bij aan het leveren van hoogwaardige dienstverlening.

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid is de derde hoeksteen van onze bedrijfscultuur. We erkennen onze rol in de bredere gemeenschap en streven ernaar om op een ethische en duurzame manier te ondernemen. Verantwoordelijkheid nemen betekent voor ons ook het begrijpen van de impact van onze activiteiten op het milieu en de samenleving. Ons engagement voor verantwoordelijkheid vertaalt zich naar onze producten en diensten.

Hoisting Equipment - Verantwoordelijkheid

Onze geschiedenis

ABUS Kraansystemen werd opgericht in 1965 in Duitsland. De oprichter, Werner Buhne, was getrouwd met een lid van de Bremicker-familie. August Bremicker und Söhne, beter bekend als ABUS, is sinds 1924 een Duitse fabrikant van preventieve beveiligingstechnologie. Vandaar de naam ABUS Kraansystemen.

In februari 1976 richtte Marc Sillis, in samenwerking met de Nederlandse partner Frits Van Der Ree, Hoisting Equipment op aan de Boomsesteenweg 63 in Aartselaar. Van Der Ree had een aandeel van 90%, terwijl Sillis begon met 10%. Door jaarlijks 5% bij te kopen, vergrootte Sillis zijn aandeel tot 35% in vijf jaar tijd. In 1984 kocht hij zijn vennoot volledig uit. Hoisting Equipment werd in 1976 de eerste dealer van ABUS Kraansystemen. Deze samenwerking kwam voornamelijk tot stand door Van Der Ree, die via zijn firma in Maastricht al contacten met ABUS had. Marc Sillis had echter ook al banden met ABUS vanuit zijn tijd als vertegenwoordiger bij Eurocable.

In de beginjaren verdubbelde Hoisting Equipment elk jaar zijn omzet. Tot 1984 hield Hoisting Equipment zich voornamelijk bezig met de verkoop en plaatsing van ABUS rolbruggen, zonder zelf kraanbanen te bouwen. Toen het bedrijf 14 medewerkers telde, verhuisde Hoisting Equipment naar Bornem (Rijksweg 15A) waar ze een nieuw gebouw met kantoren en drie hallen oprichtten. Daarnaast werd ook Siro Construct opgericht om aan de vraag naar kraanbanen te voldoen.

In 1986 richtte Marc Sillis Levage & equipement SA op in Wallonië, gevolgd door Flotech SA in 1993 in Luxemburg. Levage werd in 2020 verkocht aan Olsen Engineering.

De uitbreiding van de locatie in Bornem vond plaats in 1991. In 2001 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie aan de Woestijnstraat 41. Jan, zoon van Marc, nam in 2007 op 35-jarige leeftijd het bedrijf over, symbolisch dezelfde leeftijd waarop Marc zijn Nederlandse vennoot uitkocht. Jan en Marc werkten samen tot 2013.

In september 2023 trad Charlotte, de dochter van Jan en kleindochter van Marc, toe tot het bedrijf. Hiermee wordt de familietraditie voortgezet.

Bedrijfsgeschiedenis Hoisting Equipment - Rijksweg

Peter Van Riet in zijn bureau op de Rijksweg – 1994

Interesse?